Mancare de fasole verde cu pui
PrinteazaMancare de fasole verde cu pui
- 300 g fasole verde
- 300 g carne de pui
- 300 g roşii
- verdeaţă de sezon
- 60 ml ulei
- 30 g ceapă
- sare după gust
Mod de preparare:
Toci ceapa mărunt şi o fierbi cu puţină apă, apoi o scurgi de apa în care a fiert şi o clăteşti cu apă rece. O aşezi într-o cratiţă. Deasupra pui păstăile de fasole curăţate şi spălate, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate felii, apoi presari sarea.
Adaugi uleiul şi o ceaşcă de apă, acoperi cratiţa şi o laşi să fiarbă la foc mic până când se înmoaie fasolea. Separat fierbi carnea de pui, iar când este gata o scoţi din zeama în care a fiert şi o adaugi peste fasole.
Le fierbi împreună încă 5 minute şi o serveşti caldă cu verdeaţă tocată presărată deasupra.
Mancare de fasole verde cu pui
Pofta buna!