Linte cu orez

Printeaza

Linte cu orez din: linte, orez, praz, ceapa, rosii, ulei, chimen, sare, piper, boia.

Ingrediente:Linte cu orez

  • 250 g linte roşie
  • 200 g orez
  • 1 fir de praz
  • 1 ceapă tocată
  • 2 roşii tăiate cubuleţe
  • 1 ceaşcă de ulei de măsline
  • chimen
  • sare
  • piper
  • boia

 

Mod de preparare:

Speli lintea şi o pui la fiert. Când apa dă în clocot, scurgi apa şi o înlocuieşti, adaugi roşiile, sarea şi piperul. Când lintea este pe jumătate gata, pui chimen, adaugi orezul şi încă puţină apă, dacă e nevoie, şi laşi să fiarbă.

Prăjeşti ceapa şi prazul în uleiul încins, apoi le adaugi împreună cu uleiul peste linte şi orez. Serveşti mâncarea ca atare sau ca garnitură la carne de pasăre.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.