Linguini cu pui si parmezan
PrinteazaLinguini cu pui si parmezan din: smantana, unt, usturoi, fulgi de ardei rosu, piper, sare, praf de ceapa, boia, ardei iute, sos de rosii, parmezan, pui, morcovi, telina, ardei gras, linguini.
- 1 cană smântână
- ½ ceasca unt
- 2 catei de usturoi zdrobit
- 1 linguriță fulgi de ardei roșu
- 1 linguriță de piper negru
- 1 lingurita sare
- ½ linguriță praf de ceapă
- 1 linguriță boia
- 1 linguriță ardei iute
- ¼ ceasca sos de rosii
- 1 ½ cani parmezan ras
- 1 piept de pui feliat
- 1 cană de morcovi cubulete
- 1 ceasca telina cubulete
- 1 cana cubulete de ardei gras rosu
- 500 g linguini
Mod de preparare:
Se adauga smantana intr-o cratiță la foc mediu, se fierbe timp de 2-3 minute, apoi se adaugă untul.
Dupa ce se topeste untul adaugati usturoiul, fulgi de ardei rosu, piper negru, sare, praf de ceapa, boia, ardei iute si sos de rosii. Se amestecă bine, apoi se incorporeaza parmezan.
Se amestecă, se reduce focul si se gateste timp de 5 minute. Intre timp, se adaugă carnea de pui, morcovi, telina si ardei gras intr-o cratita mare.
Se toarnă sosul peste. Gatiti la foc mic timp de 2 ore. Fierbeti pastele al dente. Amestecati pastele cu pui si serviti.
Pofta buna!