Jeleu delicios de struguri

Printeaza

Jeleu delicios de struguri din: struguri, apa, zahar tos, zeama de lamaie, gelatina.

Ingrediente:Jeleu_delicios_de_struguri

  • un kilogram de struguri
  • 2 treimi de cana de apa
  • 400 g zahar tos
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • 80 g pectina lichida sau un pliculet de gelatina

 

 

 

Mod de preparare:

Puneţi strugurii şi apa într-un vas şi zdrobiti-i. Aduceţi la fierbere, micşo­raţi flacăra, acoperiţi şi fierbeti 15 minute.

Strugurii trebuie să fie foarte moi. Turnaţi compoziţia printr-o strecurătoare şi tineti la scurs 8-12 ore. Nu pre­saţi.

Turnaţi lichidul scurs într-un vas cu zahărul şi zeama de lămâie, încălziţi la foc mic, amestecând până se dizolvă zahărul.

Aduceţi la fierbere, adăugaţi pectina şi mai tineti la foc mediu încă 5 minute, până se întăreşte. Turnaţi în borcane sterilizate şi sigilaţi.

Jeleu delicios de struguri

Jeleu_delicios_de_struguri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.