Jeleu delicios de struguri
PrinteazaJeleu delicios de struguri din: struguri, apa, zahar tos, zeama de lamaie, gelatina.
- un kilogram de struguri
- 2 treimi de cana de apa
- 400 g zahar tos
- 3 linguri de zeama de lamaie
- 80 g pectina lichida sau un pliculet de gelatina
Mod de preparare:
Puneţi strugurii şi apa într-un vas şi zdrobiti-i. Aduceţi la fierbere, micşoraţi flacăra, acoperiţi şi fierbeti 15 minute.
Strugurii trebuie să fie foarte moi. Turnaţi compoziţia printr-o strecurătoare şi tineti la scurs 8-12 ore. Nu presaţi.
Turnaţi lichidul scurs într-un vas cu zahărul şi zeama de lămâie, încălziţi la foc mic, amestecând până se dizolvă zahărul.
Aduceţi la fierbere, adăugaţi pectina şi mai tineti la foc mediu încă 5 minute, până se întăreşte. Turnaţi în borcane sterilizate şi sigilaţi.
Jeleu delicios de struguri
Pofta buna!