Jeleu delicios de struguri

Printeaza

Jeleu delicios de struguri din: struguri, apa, zahar tos, zeama de lamaie, gelatina.

 

Ingrediente:Jeleu_delicios_de_struguri

  • un kilogram de struguri
  • 2 treimi de cana de apa
  • 400 g zahar tos
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • 80 g pectina lichida sau un pliculet de gelatina

 

 

 

 

Mod de preparare:

Puneţi strugurii şi apa într-un vas şi zdrobiti-i. Aduceţi la fierbere, micşo­raţi flacăra, acoperiţi şi fierbeti 15 minute.

Strugurii trebuie să fie foarte moi. Turnaţi compoziţia printr-o strecurătoare şi tineti la scurs 8-12 ore. Nu pre­saţi.

Turnaţi lichidul scurs într-un vas cu zahărul şi zeama de lămâie, încălziţi la foc mic, amestecând până se dizolvă zahărul.

Aduceţi la fierbere, adăugaţi pectina şi mai tineti la foc mediu încă 5 minute, până se întăreşte. Turnaţi în borcane sterilizate şi sigilaţi.

Jeleu delicios de struguri

Jeleu_delicios_de_struguri

Pofta buna!

 

 

 

Jeleu de visine cu rom

Jeleu de levantica

Jeleu de levantica din: petale de flori, apa zahar, acid citric. Ingrediente: 500 ml petale de flori 1000 ml apă 500 g zahăr gelifiant 2:1 10 g acid citric   Mod de preparare: Petalele se pun în apă cu 1-2 zile înainte de a se începe pregătirea jeleului. Puteţi şi să încălziţi apa pe foc […]

Jeleu de lamaie

Jeleu clasic de lamaie

Jeleu clasic de lamaie din: suc de lamaie, apa, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 ml suc de lămâie 750 ml apă 2000 g zahăr gelifiant 1:1 coaja de la 1 lămâie     Mod de preparare: Lămâia se spală cu apă caldă şi se şterge cu o cârpă. Se curăţă de coajă, care se taie tăiţei. […]

Jeleu cu struguri

Jeleu delicios de visine

Jeleu delicios de visine din: suc de visine, miere, lichior de fructe, zahar. Ingrediente: 750 ml suc de vişine 250 g miere 8 cl lichior de fructe sau 4 cl rachiu de fructe 1 pachet de zahăr vanilat 500 g zahăr gelifiant 2:1     Mod de preparare: Sucul de vişine se obţine fie în oala […]

 

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.