Jeleu de levantica

Printeaza

Jeleu de levantica din: petale de flori, apa zahar, acid citric.

Ingrediente:Jeleu de levantica

  • 500 ml petale de flori
  • 1000 ml apă
  • 500 g zahăr gelifiant 2:1
  • 10 g acid citric

 

Mod de preparare:

Petalele se pun în apă cu 1-2 zile înainte de a se începe pregătirea jeleului. Puteţi şi să încălziţi apa pe foc cu zahărul înainte, pentru ca acesta să se topească.

După cele 2 zile se va obţine o infuzie de o culoarea superbă, violet, şi cu un miros discret de levănţică.

In aceasta se toarnă zahărul şi acidul citric, se dă în clocot, se lasă să fiarbă atât cât este indicat pe pachet, se toarnă în borcane şi acestea se întorc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.