Jeleu de bergamot

Printeaza

Jeleu de bergamot din: petale de flori, apa, zahar, agartina, acid citric.

Ingrediente:Jeleu de bergamot

  • 1000 ml petale de flori
  • 1000 ml apă
  • 500 g zahăr
  • 2 pachete de agartină
  • 15 g acid citric

 

 

Mod de preparare:

Apa se pune la fiert şi în ea se adaugă o parte din petalele de bergamot. Se infuzează puţin, se scot din apă, se storc şi se procedează la fel cu următoarele petale.

După stoarcere, ele vor rămâne relativ incolore, deoarece coloranţii trec în apă.

După ce s-au fiert toate petalele se adaugă zahărul şi agartina în apa roşie şi se lasă să fiarbă circa 2 minute. Se adaugă şi acidul citric, care nu va da strălucire suplimentară culorii roşii, dar o va stabiliza.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.