Iahnie de fasole Boston

Printeaza

Iahnie de fasole Boston

Iahnie de fasoleMâncarea care i-a adus acestui oraş porecla de „oraş al fasolei” a fost probabil preluată de la populaţia indigenă care trăia în Massachusetts, înainte de sosirea coloniştilor albi.

Reţeta iniţială, preparată din boabe de mazăre înmuiate în apă, amestecate cu untură de urs şi sirop de arţar, s-a transformat în cele din urmă în clasica iahnie Boston, care este aromată cu carne sărată de porc, melasă şi muştar. în secolul XVIII, oraşul Boston a devenit locul de depozitare al melasei, un produs secundar al aşa-numitului comerţ triunghiular, care funcţiona astfel: zahărul de trestie era adus din Caraibe şi transformat în melasă, în timpul procesului de fabricare a romului.

Conservele cu iahnie de fasole din supermarketuri sunt doar o imitaţie palidă. Iahnia Boston se fierbe ore în şir în cuptor, la o temperatură foarte scăzută, într-o oală specială şi are în final o culoare maronie închisă. Fiecare bob de fasole este pătruns de aromele dulci-sărate ale ingredientelor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.