Hamsie pe scobitoare

Printeaza

Hamsie pe scobitoare din: hamsie, ulei, faina, sare, scobitori, lamaie, cartofi, verdeata, oua, piper.

Ingrediente:Hamsie pe scobitoare

  • 1 kg hamsie proaspata sau congelata
  • ulei
  • faina
  • sare
  • scobitori
  • lamaie
  • cartofi
  • verdeata
  • 2-3 oua, facultativ
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi hamsiile proaspete de intestine, păstrând capetele. Speli peştele, îl scurgi bine şi îl înfigi pe scobitori, câte 5-6 bucăţi. Baţi ouăle cu puţină sare. Treci hamsiile prin ouăle bătute, apoi prin făină şi le prăjeşti în baie de ulei.

Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă uşor sărată. Ii scurgi, apoi îi serveşti alături de hamsii, condimentaţi cu piper măcinat şi pătrunjel verde tocat fin. Hamsiile le poţi prăji fără să le treci prin ou, ci doar prin făină.

Peştele poate fi consumat alături de orice altă garnitură sau sos: mujdei de us­turoi, pastă de usturoi etc.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Andreea Martin

    CIudata denumire de reteta :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.