Hamsii prajite

Printeaza

Hamsii prajite din: hamsii, ulei de masline, lamai si malai.

Ingrediente:Hamsii_prajite

  • 1 kg hamsii
  • 500 ml ulei de măsline
  • 5-6 lămâi
  • 100 g mălai

 

Mod de preparare:

Speli bine peştele, îl desfaci şi îl cureţi de intestine, apoi îi tai capetele. Speli din nou peştii, dar îi pui într-o strecu­rătoare, după care îi laşi să se scurgă de cât mai multă apă.

Ii desfaci apoi pe fiecare pe burtă, după care iei câte doi peşti, îi pui cap la cap, îi dai prin mălai şi îi aşezi într-o cratiţă cu foarte puţin ulei. Ii dai la foc potrivit, iar când sunt gata pe o par­te (dacă ai tavă specială care are un capac, întorci tava pe capac, apoi îi pui iar în tavă să se prăjească), îi întorci pe partea cealaltă şi îi laşi să se prăjească.

Atunci când îi pui în castron, acesta să fie uns cu zeamă de lămâie. Procedezi la fel până termini de prăjit toţi peştii. Ii serveşti cu zeamă de lămâie şi cu salată de legume (roşii, castraveţi şi salată verde).

 

Hamsii prajite

Hamsii prajite

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • RETETA HAMSII

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.