Griş cu fructe in formă de şarlotă

Printeaza

Griş cu fructe in formă de şarlotă

Ingrediente:Griş cu fructe in formă de şarlotă

  • 750 g apă
  • 500 g fructe (vişine sau zmeură, căpşuni, fragi, coacăze)
  • 3-4 linguri zahăr
  • 150 g griş
  • 1 praf vanilie

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert fructele spălate cu apa. După ce dau cîteva clocote, se iau de la foc, se lasă să se răcească, apoi se dă prin-tr-o sită de păr, zeama împreună cu fructele.

Se pune la fiert, adăugînd zahărul, vanilia şi grişul puţin cîte puţin, în ploaie, amestecînd mereu pînă se îngroaşă ca o cremă.

Se ia de la foc şi se bate cu telul ca să devină spumoasă, apoi se toarnă într-o formă de şarlotă sau de budincă, udată cu apă rece, şi se ţine la gheaţă 2-3 ore.

Înainte de a servi, se răstoarnă pe o farfurie şi se garniseşte cu cîteva fructe crude.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.