Ghiveci de legume cu carne

Printeaza

Ghiveci de legume cu carne din: carne de manzat, ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, morcovi, telina, cartofi, vin, vanata, dovlecei, ardei, capere, sare, piper, patrunjel, nuci, rosii.

Ingrediente:ghiveci de legume cu carne

  • 600 g carne de manzat
  • 4 linguri ulei
  • 3 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 120 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 350 g cartofi
  • 4 linguri vin
  • 1 vanata mare
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia sau gogosar
  • 3 linguri capere
  • sare
  • piper macinat
  • patrunjel verde
  • 1/2 ceasca nuci curatate
  • 500 g rosii
  • 100 ml suc de rosii

 

Mod de preparare:

Se taie carnea cubulefe si se caleste in ulei, cu ceapa tocata marunt si usturoiul. Se adauga ciupercile taiate bucati, morcovii rondele si telina cuburi. Se toarna apa si se lasa sa fiarba inabusit 30 de min. Vanata si dovleceii, se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa la scurs. Nucile se stropesc cu vin si se lasa deoparte.

Se calese vinetele, dovleceii si cartofii. Se pune carnea intr-un vas de iena, se adauga vinetele, dovleceii si cartofii, apoi rosiile taiate, ardeii grasi, sucul de rosii diluat cu apa, caperele si nucile. Se potriveste de sare si piper si se adauga frunzele de patrunjel tocate. Nu se amesteca, ci doar se preseaza, astfel sa iasa sosul deasupra legumelor.

Se da la cuptor.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.