Gem de rubarba

Printeaza

Gem de rubarba din: rubarba, zahar, flori de hibiscus, apa.

Ingrediente:Gem_de_rubarba

  • 400 g rubarbă
  • 400 g zahăr
  • 6-8 flori de hibiscus
  • 1 pahar apă

 

 

Mod de preparare:

Cureţi tijele de coajă şi le tai bucăţi mici. Pui bucăţile de rubarbă în apă de var, timp de 2-3 ore, după care le clăteşti sub jet de apă rece, apoi le laşi într-o sită la scurs.

Pregăteşti un sirop din zahăr, apă şi florile de hibiscus. Când siropul începe să se lege, adaugi bucăţelele de rubarbă.

Laşi să fiarbă totul timp de câteva minute (10-15 minute), amestecând uşor.

Când gemul este gata, îl pui în borcane sterilizate.

Gem de rubarba

Gem_de_rubarba

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.