Gem de prune si ciocolata

Printeaza

Gem de prune si ciocolata din: prune, ciocolata, miere, lamaie, agar-agar.

Ingrediente:Gem de prune si ciocolata

  • 700 g prune
  • 100 g de cicolată amară sau menaj
  • 200 g miere
  • sucul de la 1 lămâie
  • 4 linguriţe de agar-agar

 

Mod de preparare:

Se spală prunele, se taie în două şi se curăţă de sâmburi, apoi se mărunţesc. Ciocolata se poate da pe râzătoare, dar este suficient şi dacă se taie mărunt.

Prunele se pun în cratiţă, se adaugă mierea şi ciocolata şi se pune la fiert.

Intre timp într-o ceaşcă se pun câteva linguri de apă şi se amestecă cu agar-agar şi cu sucul de lămâie. După primul clocot, acest amestec se toarnă peste fructe, se amestecă, apoi se adaugă şi zahărul.

Se lasă la fiert încă 1-2 minute, se toarnă fierbinte în borcane, apoi acestea se întorc şi se lasă circa 5 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.