Gem de gutui cu miere

Printeaza

Gem de gutui cu miere din: gutui, pectina, miere.

Ingrediente:Gem de gutui cu miere

  • 1000 g gutui
  • 2   linguri de pectină din mere
  • 300 g miere de salcâm

 

Mod de preparare:

Gutuile se spală şi se freacă cu un prosop pentru ca să li se îndepărteze puful, care conţine uleiuri eterice nedorite.

Nu se curăţă nici de coajă, nici de sâmburi, ci se taie cubuleţe, se fierb într-o cratiţă cu puţină apă (cât să nu se ardă) până se înmoaie, apoi se pasează şi se lasă la răcit.

Se pun iar pe foc cu pectină până fierb, se adaugă mierea şi se dă iar în clocot. Se toarnă fierbinte în borcanele pregătite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.