Fursecuri orientale umplute

Printeaza

Fursecuri orientale umplute din: gris, faina, unt, sare, praf, curmale, scortisoara, ulei.

Ingrediente:Fursecuri orientale umplute

Pentru aluat:

  • 500 g gris fin
  • 500 g făină
  • 500 g unt moale
  • un praf sare
  • un praf de copt
  • 100 g zahăr, tos
  • 100 ml apă de flori de portocal

Pentru umplutură:

  • 500 g curmale fără sâmburi
  • 2-3 linguri seminţe de susan
  • o lingură scorţişoară
  • o lingură ulei
  • apă de flori de portocal
  • zahăr pudră pentru servit

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă grişul, făina, praful de copt, zahărul şi sarea. Se adaugă untul şi se desface cu degetele, se toarnă 100 ml apă de flori de portocal şi apoi apă, până când aluatul se leagă.

Se adună într-o bilă şi se lasă o oră la rece.

Apoi, aluatul se lucrează cu seminţele de susan, scorţişoara, uleiul şi un pic de apă de flori de portocal pentru a avea un aluat semimoale, care se poate modela între palme.

Curmalele se trec prin maşina de tocat.

Se rup mici bucăţi de aluat, se lucrează între palme, se pune umplutura de curmale, se acoperă tot între palme şi se aşază apoi în tava de copt tapetată cu hârtie. Se pot face diverse semne deasu­pra cu furculiţa.

Se coc 20 de minute şi, după răcire, se presară cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.