Friptura de vita la gratar cu sparanghel
PrinteazaFriptura de vita la gratar cu sparanghel din: friptura de vita, scortisoara, cuisoare, seminte de anason, cardamom, bourbon, smantana, sare, piper, miere, sparanghel,ulei de masline.
- 1 buc friptura de vita
- 1 baton de scortisoara
- 2 linguri de cuisoare
- 2 linguri seminte de anason
- 5-6 pastai de cardamom
- 90ml bourbon
- 1 ceasca smantana
- Sare
- piper
- usturoi
- ulei de masline
- 3 lingura de miere
- 1 buchet sparanghel
Mod de preparare:
Amestecati cuisoare, cardamom, scortisoara si anason in 2 boluri diferite, iar in unul din ele nu puneti scortisoara.
In castronul cu condimente fara scortisoara se adauga 2 linguri de miere, ulei de masline, 2 linguri sare, piper, 2 catei de usturoi tocat si se amesteca bine. Frecati friptura cu amestecul fara scortisoara.
Lasati la marinat cel putin 1 ora.
Scoateti friptura din frigider cu cel putin o ora inainte de preparare. Se amesteca condimentele ramase cu restul de ingrediente, exceptanad bourbonul si se aduce la fierbere intr-o cratita mica, apoi se reduce focul la mic.
Dupa ce sosul s-a redus la jumatate, se toarna 70 ml bourbon. Fierbeti neacoperit timp de 2 minute, apoi se acopera si se pastreaza la foc mic pana inainte de servire.
Se adauga restul de bourbon si 1 lingura de miere intr-un bol mic si se amesteca bine.
Pregatiti gratarul si gatiti carnea pentru 3-4 minute pe fiecare parte, ungeti cu amestecul de miere. Scoateti de pe gratar si lasati sa stea timp de 5 minute inainte de taiere. Puneti sparanghelul pe gratar si frigeti cateva minute pe toate partile.
Taiati carnea felii si serviti cu sparanghel si sos.
Pofta buna!





