Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Printeaza

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale din: morcovi, margarina, sare, piper, portocala, miere, busuioc, sare, piper, muschi de vita, ulei.

Ingrediente:

  • 800 g morcovi
  • 20 g unt sau margarina
  • sare, piper
  • 1 portocala (250 g)
  • 1 lingura de miere,
  • cateva frunzulite de busuioc
  • sare, piper
  • 4 felii antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare)
  • 3 linguri ulei.

 

Mod de preparare:

Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc circa 3 minute in untul incins. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se patrunda circa 5 minute, adaugand, eventual, putina apa.

Se stoarce portocala, se toarna zeama impreuna cu mierea peste morcovi si se lasa sa mai fiarba incet  fara capac  aproximativ 5 minute. Se spala busuiocul, se scutura bine si se taie marunt.

Bucatile de carne spalate si zvantate se presara cu piper, dupa care se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte, in uleiul incins. Morcovii se amesteca cu busuiocul tocat, se gusta de sare si piper si se servesc impreuna cu carnea prajita. Ca garnitura: taietei sau cartofi.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place friptura de vita. Eu o pregatesc cu vin. O sa probez si reteta voastra. Abia astept sa vad cum iese cu suc de portocale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.