Frigarui din maruntaie de pasare

Printeaza

Frigarui din maruntaie de pasare din: ficatei, pipote, inimi slanina, gogosar, ulei, boia, maghiran, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Frigarui din maruntaie de pasare

  • 8-10 ficăţei
  • 4-6 pipote
  • 8-10 inimi de pasăre
  • 100 g slănină afumată
  • 1 gogosar
  • 2 linguri cu ulei de salată
  • 1 linguriţă cu boia iute de ardei
  • sare
  • piper
  • măghiran
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Curăţaţi maruntaiele, spălaţi-le, daţi-le în clocot, iar pipotele şi inimile fierbeţi-le în apă puţină, acoperit, până se pot consuma.

Faceţi un amestec din ulei şi boia, treceţi măruntaiele prin amestec, săraţi şi piperaţi, apoi înfigeţi-le în frigărui, alternând ficăţeii cu slănina (cuburi), inimă, pipote şi felii de gogoşar sau altă legumă.

Tăiaţi măruntaiele în două, ca să nu se rupă la frigere. Frigeţi-le pe jar, puse pe grătar (sau în cuptor, cu o cratiţă cu apă dedesubt).

Stropiţi-le cu lămâie, aromatizaţi-le cu măghiran şi serviţi-le calde, lângă pâine de casă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.