Frigarui de peste cu legume si spanac

Printeaza

Frigarui de peste cu legume si spanac din: rosii cherry, fileuri de peste, busuioc, arpagic murat, spanac, branza telemea, lapte, ceapa rosie, usturoi, boia dulce, ardei iute, lamaie, sare, piper, malai.

Ingrediente:Frigarui_de_peste_cu_legume_si_spanac

  • 400 g rosii cherry
  • 500 g fileuri de peste
  • busuioc
  • arpagic murat
  • 500 g spanac congelat
  • 200 g branza telemea
  • 200 ml lapte
  • o ceapa rosie
  • 4 catei de usturoi
  • o lingurita cu boia dulce
  • un ardei iute
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • malai

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se spală şi se taie cuburi. Se pun într-un bol, se presară boiaua dulce, sare şi piper. Se stoarce sucul de lămâie, se adaugă ardeiul tăiat felii, puţin ulei, câteva frunze de busuioc şi se amestecă.

Se înmoaie în apă rece beţe pentru frigărui şi se începe montarea acestora, alternând arpagic murat, roşii cherry, cuburi de peşte şi frunze de busuioc. Frigăruile obţinute se frig pe un grătar sau se coc în cuptorul încins 15-20 de minute.

Spanacul se decongelează şi se pune într-o strecurătoare. Ceapa roşie şi usturoiul se curăţă, se spială şi se toacă mărunt. Se încinge ulei într-o cratiţă, se călesc ceapa şi usturoiul cinci minute, apoi se adaugă spanacul.

Se toarnă laptele dulce, se condimentează şi se fierbe la foc mediu până scade compoziţia. Se adaugă brânza telemea rasă, busuioc tocat, se amestecă şi se ia de pe foc. Frigăruile de peşte se servesc alături de spanacul cald, simple sau cu mărnăligă şi busuioc.

Frigarui de peste cu legume si spanac

Frigarui_de_peste_cu_legume_si_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.