Foi cu cremă de ciocolată

Printeaza

Foi cu cremă de ciocolată din: oua, unt, zahar, faina, cacao, coniac, ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, esenta de vanilie, zahar pudra, frisca.

Ingrediente:Foi_cu_crema_de_ciocolata

pentru blat:

  • 3 oua
  • 50 g unt topit
  • 85 g zahar
  • 40 g faina
  • 40 g cacao
  • 2 linguri coniac

pentru tava:

  • 20 g unt
  • 2-3 linguri faina

pentru umplutura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida

pentru decor:

  • 200 g ciocolata de menaj
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata alba

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se albesc. Făina şi cacaua se amestecă şi se cern peste crema de gălbenuş. Apoi se adaugă untul şi coniacul. Se amestecă şi se toarnă în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace blatul 10 minute şi apoi se lasă la răcit în tavă.

Pentru cremă, se rupe ciocolata şi se topeşte la bain-marie. Apoi, se scoate şi se pun vanilia şi zahărul. Se bate frişca şi se adaugă, amestecând bine. Blatul se taie în două sau în trei foi şi se umple cu cremă.

Pentru decor, se topeşte ciocolata de menaj şi cu prăjitura aşezată pe un grătar se toarnă peste aceasta. Se lasă să se întărească la temperatura camerei şi apoi se lasă la rece pentru două zile. Se serveşte cu cele două tipuri de ciocolată trecute foarte reci prin răzătoarea mare.

Foi cu cremă de ciocolată

Foi_cu_crema_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.