Focaccia cu rozmarin

Printeaza

Focaccia cu rozmarin

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 120 g parmezan
  • 25 g drojdie
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 2 oua
  • 350 ml lapte dulce
  • 50 g masline negre feliate
  • Rozmarin verde, sare, 1 lingurita zahar tos
  • Sos de rosii, unt, cascaval

Mod de preparare:

 

Se incalzeste laptele intr-un ibric, se adauga zaharul tos, sarea si drojdia sfaramata.. se amesteca bine cu un tel, se adauga oualele, 4 linguri de ulei, se presara rozmarinul spalat si tocat mai mare, maslinele taiate marunt, parmezanul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si faina. Se framanta pana cand rezulta un aluat omogen, un pic lipicios.

Se unde o tava cu putin ulei, se aseaza aluatul, se intinde cat tava, apoi se lasa la crescut la loc cald timp de 45 de minute.

Se inteapa cu degetele din loc in loc, se stropeste cu uleiul ramas, se introduce in cuptor si se coace la foc mediu spre iute timp de 25 de minute.

Se lasa sa se raceasca 5 minute in tava, se scoate si se aseaza pe un gratar de bucatarie. Se serveste fierbinte cu sos de rosii, unt sau cascaval impreuna cu un pahar de Chardonnay.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • focaccia reteta originala
  • reteta focaccia cu parmezan

1 comentariu

  1. Am facut si servit deja focaccia cu rozmarin. Este o reteta simpla, rapida si gustoasa. Focaccia se potriveste la multe preparate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.