File de macrou cu sos salsa

Printeaza

File de macrou cu sos salsa din: ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie verde, macrou, portocale, ceapa verde, ardei iute, patrunjel si ulei de susan.

Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură.

Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3 (inclusiv EPA și DHA), vitamine (cum ar fi vitamina D și vitamina B12) și minerale (cum ar fi seleniu și iod). Consumul de macrou poate contribui la promovarea sănătății inimii, îmbunătățirea funcției cognitive și a sistemului imunitar.

Macroul poate provoca reacții alergice la unele persoane sensibile la pește. De asemenea, din cauza conținutului său de mercur, se recomandă să se limiteze consumul de macrou în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și al copiilor mici.

 

 

Ingrediente:File de macrou cu sos salsa

  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita sos de soia
  • sucul de la 1⁄2 lamaie verde
  • 5 fileuri de macrou congelat

Pentru salsa:

  • 3 portocale, rupte felii
  • 4 cepe verzi, rondele
  • 1 ardei iute verde, cu semintele scoase si tocat
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 1 lingurita ulei de susan

 

Mod de preparare:

Amesteca uleiul, sosul de soia si zeama de lamaie, apoi unge macroul.

Frige fileurile pe gratar, cu partea cu piele in jos, timp de cca 2 minute, apoi intoarce-le si mai frige-le 1 minut.

Amesteca ingredientele de salsa si serveste pestele cu sos si sferturi de lamaie stoarse deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.