Fasole cu sos alb si ceapa

Printeaza

Fasole cu sos alb si ceapa din: fasole verde, ceapa, unt, ulei, boia dulce, sare, piper, pesmet, faina, lapte, nucsoara.

Ingrediente:Fasole_cu_sos_alb_si_ceapa

  • un kg fasole verde
  • 2-3 cepe
  • 50 g unt
  • 2 lingurite ulei
  • o lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1-2 lingurite faina
  • 300 ml lapte
  • o lingurita nucsoara

 

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe în apă cu puţină sare. Ceapa se taie rondele şi se rumeneşte în ulei. Intre timp, se topeşte untul, se adaugă făina cernută şi laptele călduţ. Se condimentează cu sare, piper măcinat şi nucşoară.

Se tapetează o tavă cu unt şi cu pesmet, se pune fasolea fiartă, sosul alb şi se dă la cuptor 30 de minute. Se serveşte ornată cu ceapa rumenită.

Fasole cu sos alb si ceapa

Fasole_cu_sos_alb_si_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.