Farfalle cu fructe de mare

Printeaza

Farfalle cu fructe de mare din: farfalle, fructe de mare, porumb, ardei capia, masline feliate, lamaie, ghimbir, usturoi, vin, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Farfalle_cu_fructe_de_mare

  • 400 g farfalle colorate
  • 500 g amestec fructe de mare
  • 200 g porumb din conserva
  • doi ardei capia
  • 200 g masline feliate
  • 175 ml ulei de masline
  • o lamaie
  • ghimbir ras
  • 3 catei de usturoi
  • 500 ml vin alb sec
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fructele de mare se decongelează, se pun la fiert în vinul alb, adăugând puţină apă, sare, piper şi frunze de pătrunjel. Se fierb zece minute, se opreşte focul şi se păstrează la cald, acoperite cu un capac. Intr-un bol se pun o linguriţă cu ghimbir ras, sucul de lămâie, usturoiul curăţat de foi şi pisat sau tăiat felii subţiri.

Se presară sare şi piper după gust, se adaugă uleiul de măsline, se amestecă, se fierb două minute, apoi se păstrează la cald. Pastele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece, apoi se lasă într-o strecurătoare.

Se pun într-un bol mai mare, se adaugă fructele de mare, porumbul boatoe, amestecul de ulei cu usturoi şi pătrunjel tocat după gust. Se presairă măslinele feliate, coajă rasă ide lămâie şi se amestecă.

Se servesc imediat, presarate cu ardeiul capia crud taiat felii subtiri.

Farfalle cu fructe de mare

Farfalle_cu_fructe_de_mare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.