Dulceata si peltea de gutui

Printeaza

Dulceata si peltea de gutui din: gutui, apa, zahar, zeama de lamaie, mere, anason.

Ingrediente:Dulceata si peltea de gutui

Pentru dulceaţă:

  • 1,4 kg gutui
  • 2 pahare cu apă
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la o lămâie

Pentru peltea:

  • cojile şi cotoarele cu tot cu sâmburi de la gutui
  • 1 kg mere roşii
  • zahăr
  • 2 steluţe de anason (opţional)

 

Mod de preparare:

Pentru dulceata, cureţi gutuile de coajă, le tai felii şi tai cu cuţitul fiecare felie foarte subtire sau o razi pe răzătoarea mare.

Pui apa la fiert cu zahărul, adunând regulat spuma. Când siropul s-a legat, pui gutuile şi continui fierberea până ce siropul se leagă iar.

Pentru peltea, pui la fiert cotoarele de la gutui împreună cu cojile şi merele tăiate felii. Adaugi apă cât să depăşească cu 3-4 degete fără a amesteca pentru a nu tulbura siropul.

Când s-au fiert toate, strecori siropul printr-o sită fină, iar lichidul îl pui la fiert cu o cantitate egală de zahăr.

Fierbi compoziţia la foc iute până se leagă ca la dulceaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.