Dulceata de piersici si pepene galben

Printeaza

Dulceata de piersici si pepene galben din: piersici, pepene galben, zahar, lamaie.

Ingrediente:Dulceata de piersici si pepene galben

  • 600 g miez de piersici
  • 400 g miez de pepene galben (de culoare portocalie)
  • 500 g zahăr
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Se taie bucăţele miezul de piersică şi de pepene.

Se pun într-un vas, se acoperă cu zahărul şi se lasă cel puţin câteva ore, preferabil toată noaptea.

Se adaugă coaja şi sucul de lămâie. Se lasă să dea în clocot la foc puternic şi se mai fierbe 3 min. pe foc mijlociu, amestecând continuu. Se spumează de câte ori este nevoie, după care se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane.

Se închid ermetic şi se pun în cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.