Dulceata de pepene galben cu lamaie

Printeaza

Dulceata de pepene galben cu lamaie din: pepene, zahar, lamai.

Ingrediente:Dulceata de pepene galben cu lamaie

  • 1 kg pepene galben
  • 1 kg zahar
  • 2 lamai
  • 400 ml apă

 

Mod de preparare:

Se curăţă 1 kg pepene galben de coajă şi de seminţe. Se taie pulpa cubuleţe şi se pune într-o oală. Se acoperă cu 1 kg zahăr şi se adaugă 2 lămâi tăiate cubuleţe. Se lasă la rece 12 ore, apoi se pune pe aragaz la foc mic.

Se adaugă 400 ml apă şi zeama de la 2 lămâi. Se lasă la fiert, amestecând din când în când. Când dulceaţa s-a legat, se toarnă fierbinte în borcane şi se lasă acoperite cu pături 48 de ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.