Dulceata de capsuni cu lamaie si rom

Printeaza

Dulceata de capsuni cu lamaie si rom din: capsuni, zahar tos, lamai, rom.

 

Ingrediente:

  • 2 kg capsuni
  • 2 kg zahar tos
  • 2 lamai
  • 2 lingurite rom

 

 

Mod de preparare:

Rupi codiţele căpşunilor, pe care le speli sub mai multe jeturi de apă şi le laşi la scurs.

Intr-o cratiţă încăpătoare pui un strat de căpşuni, unul de zahăr şi alternezi cele două straturi până termini ingredientele.

Aşezi cratiţa pe foc mic spre mediu.

Storci sucul de la lămâi, îl amesteci cu romul şi-l torni peste dulceaţă. Laşi să fiarbă până când siropul începe să se lege.

Nu uita să amesteci constant, ca să nu se prindă fructele de fundul vasului.

Când este gata, iei cratiţa de pe foc şi laşi dulceaţa să se răceas-că.

Aduni spuma de deasupra şi pui dulceaţa în bor-cane sterilizate, pe care le legi cu celofan şi sfoară.

Le păstrezi în cămară sau în alt loc răcoros, ferit de razele soarelui.

 

Dulceata de capsuni cu lamaie si rom

Dulceata_de_capsuni_cu_lamaie_si_rom

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.