Drob de vinete cu gris

Printeaza

Drob de vinete cu gris din: vinete, ceapa, ulei, gris, oua, sare, piper, marar, patrunjel, oua, unt, pesmet.

Ingrediente:Drob de vinete cu gris

  • 4 vinete
  • 5 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 cană griş
  • 6 ouă
  • sare
  • piper măcinat
  • câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
  • ouă pentru decor
  • 2 linguri unt şi pesmet pentru tavă

 

Mod de preparare:

Decojeşti vinetele, le tai în felii şi le freci cu puţină sare, după care le treci prin jet de apă rece, le opăreşti 1-2 minute şi le laşi să se scurgă.

Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti puţin în ulei, până se înmoaie. Toci vinetele şi le amesteci împreună cu ceapa şi grişul, păstrând 10 minute pe foc mediu vasul cu ames­tecul.

Torni amestecul într-o tavă unsă şi tapetată, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. După 20 de minute, torni deasupra ouăle bătute şi continui coacerea pentru încă 30 de minute.

Porţionezi drobul după ce s-a mai răcorit.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • drob de vinete cu gris

1 comentariu

  1. Vreau si eu din drobul de vinete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.