Drob de linte cu oua

Printeaza

Drob de linte cu oua din: linte, oua, cascaval, ceapa, usturoi, ulei, sare, patrunjel, piper.

Ingrediente:Drob de linte cu oua

  • 1 cutie cu linte (450 g)
  • 200 g caşcaval
  • 10 ouă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 legături mărar
  • 2 legături pătrunjel
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se scurg boabele de linte, se clătesc cu apă rece, se pasează cu furculiţa sau cu blenderul. Se adaugă ceapă şi usturoi tăiate mărunt, caşcavalul ras, verdeaţa tăiată şi ea mărunt, sare, piper, ulei şi 4 ouă bătute. Se omogenizează bine.

In tăvi mici tapetate cu hârtie de copt, se aşază câte 2-3 linguri de linte. Pe mijloc se pun câte 3 ouă fierte tari, se acoperă cu restul de linte, se nivelează suprafaţa şi se dă la cuptor, la foc mic cca 1 oră sau până începe să se desprindă de margini.

Trebuie să treacă şi testul cu scobitoarea.

După ce s-a răcit, drobu se scoate din tavă şi se pune pe platou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.