Dieta cu prune

Printeaza

Prunele sunt bogate în glucide (fructoză şi levuloză), alţi hidraţi de carbon, acizi organici, vitaminele A şi B, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier.

Consumate crude, prunele fortifică sistemul nervos, combat stările de oboseală, stimulează tranzitul intestinal, normalizează volumul ficatului.

Cura cu prune se recomandă reumaticilor şi hipertensivilor datorită puternicului efect diuretic. Prunele sunt şi un bun laxativ, de aceea li se recomandă celor cu constipaţie cronică.

Persoanele care suferă de ateroscleroză, obezitate, reumatism sau hipertensiune pot face o cură de trei zile pe săptămână, 3-4 săptămâni, mâncând exclusiv prune.

Prunele conţin vitamina C, care este nu doar un antioxidant, dar şi ajuta procesele de refacere a fibrelor de colagen, menţinând pielea neteda.

 

Dieta cu prune

Dieta cu prune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.