Varza cu chimen din: ulei, varza, ceapa, mere, nuci, miere, sare, otet, chimen. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapă mică tocată 3/4 linguriţă seminţe de chimen 450 g varză tocată 1 lingură oţet de cidru sare 2 mere 2 linguri nuci 1 lingură miere Mod de preparare: Se încing 2 linguri ulei într-o tigaie […]
Despre Chimen
PrinteazaUn ingredient esenţial în bucătăria orientală, chimenul adaugă un ton aparte unei mari palete de reţete, de la curry la sosuri.
Chimenul este originar din Asia. Fructul sub formă de sămânţă este un condiment puternic aromat, asemănător chimionului. Apare de asemenea şi în bucătăria grecească şi turcească.
Romanii foloseau chimenul aşa cum utilizăm noi astăzi piperul negru, dar probabil este mai bine cunoscut datorită rolului jucat în bucătăria indiană, în special în mâncărurile pe bază de curry şi puiul fript.
Din punct de vedere medical, chimenul alină tulburările stomacale.
Chimenul creşte oriunde are parte de soare, chiar şi în pământuri nisipoase sau uscate. Ajunge până la 60 de centimetri înălţime, are tulpini solide şi flori mici roz sau albe.
Chimenul este folosit pentru a da aroma cărnurilor şi brânzeturilor. Prăjiţi seminţele şi adăugaţi-le la carnea de miel marinată, în sosuri, cum ar fi hummus, la castraveţi tăiaţi felii, ceapă şi iaurt cu coriandru proaspăt.
Chimenul măcinat nu se păstrează bine şi trebuie cumpărat în cantităţi mici. Deoarece seminţele sunt foarte de greu de măcinat, cumpăraţi-le şi întregi şi sub formă de pulbere.
Chimenul
Poate te intereseaza si:
Saratele cu branza si chimen
Saratele cu branza si chimen din: faina, telemea, bicarbonat, lapte, margarina, lapte batut, ou, chimen. Ingrediente: 500 g făină 250 g telemea 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură lapte dulce 250 g margarină 200 ml lapte bătut 1 ou 2 linguriţe chimen Mod de preparare: Cu 1 oră înainte de preparare, scoţi ingredientele din frigider. Dai […]
Supa crema de praz cu chimen
Supa crema de praz cu chimen din: praz, morcov, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, cartofi, sare, piper, chimen, coriandru, crutoane. Ingrediente: 1 kg praz 1 morcov 1 rădăcină de păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de ţelină mică 1 ceapă 2 cartofi sare piper 1/2 linguriţă chimen 1/2 linguriţă boabe de coriandru crutoane pentru servit […]
Pofta buna!