Bulgarasi de mere

Bulgarasi de mere

 Bulgarasi de mere Ingrediente: 600 g mere, 200 g biscuiţi 3 ouă, coajă de lămâie rasă, 100 g unt, 100 g zahăr pudră, 1-2 pacheţele cu zahăr vanilat, făină.   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă şi le treci pe râzătoare. Treci şi biscuiţii prin maşina de tocat (sau îi pisezi în […]

Prajitura cu miere si bere

Prajitura cu miere si bere

 Prajitura cu miere si bere Ingrediente: 500g făină 350g miere 150g unt 2 ouă 50ml bere 1 lămâie 1 linguriţă zahăr vanilat 1 linguriţă rasă praf de copt un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se freacă 300g miere cu ouăle, apoi se adaugă treptat câte 1 lingură unt topit. Se pun praful […]

Prăjitură glazurată din panettone

Prajitura cu cacao, nuci si caramel

 Prajitura cu cacao, nuci si caramel Ingrediente foaie: 300g făină 250g zahăr praf 250g unt 2 ouă 150 g cacao Ingrediente crema: 400 g zahăr,5 linguri apă ,1 linguriţă suc de lămâie Mod de preparare: Ouăle se amestecă cu zahărul şi apoi cu untul topit. Se adaugă treptat făina şi cacaoa. Aluatul se toarnă în […]

Tarta cu dovleac si nuci

Tarta cu dovleac si nuci

 Tarta cu dovleac si nuci Ingrediente: 800 g dovleac 8 ouă 300 g smântână 100 g zahăr 100 g nuci prăjite zeama de la 1/2 de portocală Pentru aluat ai nevoie de: 300 g făină 150 g margarină 1 ou sare 1 linguriţă oţet     Mod preparare aluat: Amesteci făina cu margarina şi după […]

Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine din: faina, zahar, oua, bicarbonat, smantana, nuci, zahar pudra, zahar vanilat, esenta de rom.   Ingrediente foaie: 300g făină 120g zahăr 2 ouă 1 linguriţă bicar­bonat Ingrediente crema: 250ml smantană 750g nuci măcinate 250g zahăr pudră 50g zahăr vanilat 5ml esenta de rom   Mod de preparare: Pentru foi, se […]

Rulouri cu mere

Rulouri delicioase cu mere

 Rulouri delicioase cu mere Ingrediente: 1 cană de sifon sau apă minerală 1 cană de ulei un cubuleţ de drojdie 1 lingură de zahăr făină cât cuprinde pentru un aluat pe care trebuie să-l întinzi cu făcăleţul Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg de mere un praf de scorţişoară 1/2 cană de zahăr   […]

retete

Bulz fals de fructe

 Bulz fals de fructe Ingrediente: 1 l lapte dulce 200 g griş 1/2 vârf de cuţit de şofran 4-5 linguri de zahăr 3 linguri de unt 2 banane 2 piersici 2 mere 1 plic zahăr vanilat 200 g frişcă lichidă   Mod de preparare: Pui laptele la fiert şi când dă în clocot adaugi grisul […]

Tort de nuca

Tort de nuca – reteta gustoasa si delicioasa

Tort de nuca din: nuca, fulgi de ovaz, grau fiert, banana, suc de lamaie, portocala, miere.   Ingrediente: 500 g nucă măcinată 400 g fulgi de ovăz 300 g grâu fiert şi trecut prin maşina de tocat 300 g mere rase pe răzătoarea mică 1 banană tăiată felii subţiri sucul de la 1 lămâie şi […]

Prajitura cu piure de castane

Prajitura cu piure de castane

 Prajitura cu piure de castane Mod preparare blat: Baţi spumă albuşurile a 5 ouă, apoi adaugi 5 linguri de zahăr şi baţi în continuare. Pui apoi treptat cele 5 gălbenuşuri rămase şi 5 linguri de făină. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit. După ce […]

Sarailie

Sarailie

Sarailie Ingrediente: 2 pachete foi de plăcintă 500 g nucă măcinată 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă cuişoare 1 ceaşcă ulei (margarină) Pentru sirop ai nevoie de: 2 ceşti zahăr 2 ceşti apă 1 ceaşcă miere 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie rasă Mod de preparare: Impărţi în 3 cantităţi egale foile […]

retete

Prajitura cu tarate de post

 Prajitura cu tarate de post Ingrediente: 3 căni cu tărâţe de grâu 300 g zahăr 2 căni apă 10 linguri ulei 1 linguriţă praf copt stins cu 1 linguriţă zeamă de lămâie (sau oţet) 1 cană făină 1 cană nuci amestecate cu stafide   Mod de preparare: Caramelizezi 100 g zahăr, apoi pui restul de […]

Tarta cu struguri

Tarta cu struguri

 Tarta cu struguri Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 250 g făină 125 g unt 1 lingură apă sare Pentru cremă ai nevoie de: 50 g unt 100 g zahăr pudră 3 ouă 50 g făină 1/4 l lapte 1 kg struguri albi şi negri   Mod preparare aluat: Frămânţi din toate ingredientele o cocă […]

Prajitura cu foi si spuma cu gem

Prajitura cu foi si crema din zahar ars (de post)

Prajitura cu foi si crema din zahar ars Ingrediente: Pregăteşti mai întâi un sirop astfel: Topeşti într-o cratiţă 300 g zahăr, stingi cu 250 ml apă şi laşi până se topeşte zahărul, apoi îl dai la rece. Mod preparare foi: In jumătate din acest sirop răcit, pui 300 g făină, 100 g margarină, 3 linguri […]

Tort cu crema si glazura de prune

Tort de crema cu banane

Tort de crema cu banane Ingrediente: 1 pahar zahăr 1 pahar sifon 1 şi 1/2 pahar făină 1/2 pahar ulei 1 lingură gem 1 lingură nucă măcinată 1 lingură pesmet 1 lingură cacao 1 esenţă de rom   Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredientele apoi împărţi aluatul în două, pe care le coci separat […]

Turta dulce de post

Turta dulce de post

 Turta dulce de post Ingrediente: 450 g făină 250 g zahăr 1 şi 1/2 pahar apă 1 lingură esenţă de rom 1 ceşcuţă ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 vârf linguriţă scorţişoară 1 pahar nuci mărunţite 1 linguriţă coajă de portocală   Mod de preparare: Caramelizezi 150 g zahăr într-o cratiţă, stingi cu apă […]

Bomboane în crustă de fistic

Bomboane de biscuiti cu visine

 Bomboane de biscuiti cu visine Ingrediente: 1 kg biscuiţi vişine din compot sau congelate 2-3 linguri nucă de cocos 2 linguri cacao 125 g margarină stafide 200 g zahăr Pentru sirop ai nevoie de: 250 ml apă cacao 2-3 linguri zahăr   Mod de preparare: Pui la fiert apa cu zahărul şi cacaua până obţii […]

Mere in sirop

Desert cu mere, orez si frisca

 Desert cu mere, orez si frisca Ingrediente: 8 mere 1 cană orez 1 cană suc de mere (din compot) 1 esenţă de vanilie 1 linguriţă scorţişoară zahăr 100 g frişcă vegetală 2-3 linguri margarină     Mod de preparare: Tai merele felii, le coci în cuptor, apoi le laşi să se răcească. Intre timp, pui […]

Prajitura cu gem de prune si branza de vaci

Prajitura cu gem de prune si branza de vaci

Prăjitură cu gem de prune si branză de vaci din: branza de vaci, ou, ulei, lapte, zahar, coaja de lamaie, faina, praf de copt, gem de prune. Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 8 linguri de ulei 6 linguri de lapte 100 g zahăr coaja rasă de la o lămâie 400 g făină […]

Desert cu fructe

Cum se prepara Desert cu fructe (video)

Cum se prepara Desert cu fructe. Desertul cu fructe este o opțiune excelentă pentru ceva ușor și revigorant. Iată o rețetă simplă pentru un desert cu fructe, pe care o puteți ajusta în funcție de fructele preferate sau cele disponibile în sezon. Ingrediente: Fructe proaspete variate (de exemplu, căpșuni, banane, kiwi, mango, fructe de pădure) […]

Prajitura cu miere si cacao de post

Prajitura cu miere si cacao de post

Prajitura cu miere si cacao de post Ingrediente: 12 mere mari rase (cu coajă) 1 cană ulei 1 cană zahăr 2 căni făină 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau cu oţet 2-3 linguri cacao   Mod de preparare: Amesteci foarte bine toate ingredientele până obţii un aluat ca de chec. Tapetezi apoi […]

Prajitura cu mere si lapte praf

Prajitura cu mere si lapte praf

Prăjitură cu mere si lapte praf din: faina, gris, zahar, lapte, zahar vanilat, unt, mere, scortisoara.   Ingrediente: 1 cană făină, 1 cană gris, 1 cană şi 1/2 cană zahăr, 1 cană lapte praf, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 pachet de unt, 2 kg mere, 1 plic scorţişoară.     Mod de preparare: Amesteci foarte […]

Prăjitură cu ness

Prajitura cu ness si cappucino

Prajitura cu ness si cappucino din: oua, zahar, faina, ciocolata de menaj, galbenusuri, lapte, ness, cappuccino, margarina.   Ingrediente: Pentru blat ai nevoie de: 5 ouă 2 lin­guri apă 7 linguri zahăr 7 linguri făină 2-3 pătrăţele de ciocolată menaj (dată pe râzătoare) Pentru cremă ai nevoie de: 5 gălbenuşuri 12 lin­guri zahăr 6 linguri […]

Tarte cu gutui

Tarte cu gutui

Tarte cu gutui Ingrediente: 500 g făină 250 gmargarină 150 g zahăr pudră 2 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocală sare 1/2 linguriţă bicarbonat Pentru cremă ai nevoie de: 500 g făină 1 l apă 250 g margarină 250 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 3 gutui     Mod preparare aluat: […]

Fursecuri cu bomboane

Fursecuri cu bomboane

 Fursecuri cu bomboane Ingrediente: 250 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara 350 g alune 3 albusuri bombonele colorate   Mod de preparare: Bati albusurile spuma cu sare si dupa ce s-au intarit adaugi za­harul in ploaie. Opresti o ceasca din aceasta compozitie, iar in restul pui alunele marinate si scorti­soara. In tava cuptorului in­tinzi o […]

Prajitura cu sirop de lamaie

Prajitura glazurata cu miere

 Prajitura glazurata cu miere Ingrediente: 200 g zahăr 5 linguri miere 150 ml apă în care ai dizolvat o linguriţă de amoniac 100 ml ulei 500 g făină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele de mai sus şi compoziţia rezultată o pui într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie pergament sau hârtie specială pentru […]

Reteta fursecuri glazurate cu alune

Reteta fursecuri glazurate cu alune

 Reteta fursecuri glazurate cu alune Ingrediente: 250 g unt nesarat 500 g faina 125 g zahar 250 g alune zahar vanilat un praf de sare 200 g ciocolata de menaj   Mod de preparare: Freci untul cu zaharul pana ce s-a topit za­harul. Adaugi faina, alunele, vanilia si sarea si amesteci pana ce totul este […]

Prajitura cu nuci

Prajitura cu marmelada si nuci

Prajitura cu marmelada si nuci Ingrediente: 3 linguri marmeladă 2 linguri de miere 1 vârf de linguriţă de bicarbonat 200 g făină 4 linguri de ulei 20 g drojdie 1 praf de sare 3 linguri nuci măcinate 2 linguri zahăr Mod de preparare: Intr-o cratiţă, pe foc mic, freci mierea cu un vârf de linguriţă […]

Tort de biscuiti cu nuca de cocos

Tort de biscuiti cu nuca de cocos

Tort de biscuiti cu nuca de cocos din: biscuiti cu nuca de cocos, lapte, crema pentru prajituri, frisca, zahar vanilat, banana.   Ingrediente: 2 pachete de biscuiţi cu nucă de cocos  sau aproxi­mativ 200 g biscuiţi 3 pahare lapte (fiert şi răcit) 1 pachet cremă pentru prăjituri (cu cacao) 1 pachet frişca 2 plicuri zahăr […]

Prajitura de casa cu caise

Prajitura cu caise si smantana degresata

Prajitura cu caise si smantana degresata Ingrediente: 600 g de caise 4 ouă întregi + 1 gălbenuş 70 g de fructoză 25 cl de smântână degresată ulei de măsline pentru forma de copt   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Ungeţi cu ulei vasul care merge la cuptor (de preferinţă, un vas […]

Reteta prajitura cu struguri

Reteta prajitura cu struguri

Reteta prajitura cu struguri Ingrediente: 300 g făină 250 g zahăr 150 g smântână 120 g margarină 2 ouă 1 linguriţă rasă de bicarbonat 1/2 lămâie 1 kg struguri     Mod de preparare: Freci zahărul cu margarina până se topeşte, apoi adaugi ouăle bătute şi amesteci în continuare. Pui apoi coaja şi zeama de […]

Inghetata cu urda

Inghetata cu piersici

 Inghetata cu piersici Ingrediente: 4 pier­sici 100 g zahăr 150 ml apă 1-2 lămâi   Mod de preparare: Fierbi apa cu zahărul până se leagă siropul. Cureţi piersi­cile de coajă şi de sâmburi şi le pasezi printr-o sită, apoi răstorni piureul obţinut peste siropul răcit. Adaugi şi zeama de lămâie, ames­teci uşor şi dai îngheţata […]

Sufleu de prune

Sufleu de prune

 Sufleu de prune Ingrediente: 3/2 kg prune 1 fiolă esenţă rom 200 ml lapte 3 linguri miere 2 linguri făină 50 g unt sare   Mod de preparare: Speli bine prunele, apoi le opăreşti 5 minute, le decojeşti, le cureţi de sâmburi şi le pasezi bine. Fierbi apoi laptele cu mierea şi puţină sare. Desfaci […]