Turta dulce de post

Printeaza

 Turta dulce de post

Ingrediente:Turta dulce de post

  • 450 g făină
  • 250 g zahăr
  • 1 şi 1/2 pahar apă
  • 1 lingură esenţă de rom
  • 1 ceşcuţă ulei
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 vârf linguriţă scorţişoară
  • 1 pahar nuci mărunţite
  • 1 linguriţă coajă de portocală

 

Mod de preparare:

Caramelizezi 150 g zahăr într-o cratiţă, stingi cu apă şi adaugi şi restul de zahăr. După ce s-a topit tot zahărul, iei cratiţa de pe foc şi laşi siropul deoparte, să se răcească puţin.

Il torni apoi peste făină, adaugi şi cele­lalte ingrediente şi omogenizezi compoziţia, pe care o pui în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor până se rume­neşte.

După ce s-a copt turta dulce, o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţi şi o pudrezi cu zahăr.

 

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.