Desert delicios: Tort de ciocolata
PrinteazaTort de ciocolata din: ciocolata fondanta, unt, oua, zahar, zahar vanilat, faina, frisca.
- 200 g ciocolată fondantă de bună calitate
- 320 g unt gras
- 6 ouă
- 500 g zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 200 – 220 g făină 00
Pentru glazură:
- 250 g ciocolată fondantă de bună calitate
- 120 g unt gras
- 4-5 linguri frişcă (smântână dulce pentru frişcă)
Mod de preparare:
Mai întâi, iei ciocolata şi untul pentru blat şi le pui într-un vas ce poate fi pus pe abur. Laşi să se topească untul şi ciocolata şi le amesteci să se încorporeze bine, până obţii o compoziţie foarte omogenă.
Laşi apoi crema formată să se răcească bine şi încorporezi treptat ouăle, făina cernută, zahărul şi zahărul vanilat. Incorporezi bine toate ingredientele, amestecând foarte bine şi energic. Incingi cuptorul la 150 de grade (sau la foc potrivit pentru un cuptor fără gradaţie), lei o formă încăpătoare de tort şi o ungi cu unt.
Torni compoziţia în formă, o nivelezi foarte bine şi o dai la cuptor pentru 30 de minute. După expirarea timpului, nu scoţi tava, ci mai laşi tortul încă 5 minute în cuptor. Intre timp, pregăteşti glazura tot pe baie de abur, topeşti ciocolata cu untul, stingi focul apoi şi adaugi smântână dulce.
Amesteci bine compoziţia şi după ce ai scos blatul de tort, îl laşi la răcit şi apoi torni glazura.
Pofta buna!