Desert cu cafea

Printeaza

Desert cu cafea din: albusuri de ou, zahar pudra, cafea solubila, amidon de porumb si sare.

Ingrediente:Desert_cu_cafea

  • 3 albusuri de ou
  • 60 g zahar pudra
  • 1 lingurita cafea solubila
  • 1 lingurita cu amidon de porumb
  • sare

 

Mod de preparare:

Inainte de a folosi albuşurile, lăsaţi-le 1 oră la temperatura camerei. Bateţi albuşurile spumă foarte tare, cu 1 praf de sare. încorpo­raţi zahărul puţin cîte puţin, apoi cafeaua solubilă şi amidonul şi continuaţi să bateţi cîteva secunde.

Incălziţi cuptorul la 100°C şi tapetaţi o placă de patiserie cu per­gament. Puneţi albuşurile bătute cu un cornet, în formă de bule, lăsînd suficient spaţiu între ele, pentru a nu se atinge cînd cresc. Băgaţi la cuptor şi lăsaţi să se coacă 1 oră, pînă ce desertul se usucă şi prinde culoare..

Scoateţi bezelele din cuptor, lăsaţi-le să se răcească şi apoi des- prindeţi-le uşor de pe pergament. Serviţi-le ca atare sau cu sorbet de ciocolată, de exemplu.

Desert cu cafea

Desert_cu_cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.