Rulada de ciocolata cu alune si cafea

Printeaza

Rulada de ciocolata cu alune si cafea din: zahar, oua, faina, faina de migdale, sare, cafea indulcita, ciocolata neagra, frisca, alune, cafea, miez de nuca, ciocolata alba, zahar pudra.

Ingrediente:Rulada_de_ciocolata_cu_alune_si_cafea

pentru aluat:

  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 80 g faina
  • 50 g faina de migdale
  • un praf de sare

pentru sirop:

  • 100 g cafea indulcita

pentru crema de exterior:

  • 300 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida

pentru crema de interior:

  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri alune macinate
  • o lingura cafea solubila preparata

pentru decor:

  • 50 g ciocolata neagra
  • 6 miezi intregi de nuca
  • 50 g ciocolata alba
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se bat ouăle cu zahărul până ce amestecul îşi dublează volumul şi se albeşte.

Se adaugă şi restul ingredi­entelor, cernute, şi se amestecă. Se toarnă aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt şi se lasă 12 minute.

Se scoate pe un prosop umezit, se scoate hârtia şi se rulează în prosop până ce se prepară cele două creme.

Pentru crema de interior, se bate frişca şi apoi se amestecă cu cafeaua solubilă preparată şi alunele.

Pentru crema de exterior, se topeşte ciocolata la bain-marie şi se adaugă frişca amestecând pentru a obţine o cremă fină şi omogenă.

Se desface aluatul, se umple cu crema cu cafea solubilă, se rulează şi se îmbracă în crema de exterior.

Se dă la rece pentru 3 ore.

La servire, se ornează cu zahăr pudră, ciocolata neagră rasă, modelele de ciocolată albă şi miezi de nucă.

Rulada de ciocolata cu alune si cafea

Rulada_de_ciocolata_cu_alune_si_cafea

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Rulada cu biscuiti si ciocolata

Rulada cu biscuiti si ciocolata din: biscuiti, cafea, zahar, nuca, cacao, lamaie, rom, scortisoara. Ingrediente: Pentru blat: 1/2 kg biscuiţi 2 ceşti cu cafea preparată 3 ceşti cu zahăr pudră 1 ceaşcă cu nucă măcinată 4 linguri cu cacao zeama de la 1/2 lămâie Pentru crema: 1 pachet de unt 1 ceaşcă cu zahăr pudră […]

Rulada cu crema de cafea si ciocolata

Rulada cu crema de cafea si ciocolata din: oua, zahar, faina, unt, ciocolata, cafea. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 125 g zahăr 125 g făină 60 g unt Pentru cremă: 300 g unt 6 gălbenuşuri 150 g ciocolată neagră 4 linguri de cafea 60 g zahăr zahăr pudră   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.