Curmale in bezea

Printeaza

Curmale in bezea din: curmale, albus, zahar, rom, scortisoara, nuci, ciocolata.

Ingrediente:Curmale_in_bezea

Pentru bezea:

  • 100 g curmale
  • 2 albuşuri
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1/2 fiolă esenţă de rom
  • 1 vârf de cuţit scorţişoară
  • 50 g nuci măcinate
  • 50 g nuci tocate
  • 300 g ciocolată amăruie

 

Mod de preparare:

Curmalele se taie cubuleţe. Albuşul se bate cu zahăr tos şi zahăr vanilinat.

Se adaugă esenţă de rom, scorţişoară, nuci şi curmale.

Se încinge cuptorul la 150° C. Pe hârtie de copt se aşază grămăjoare de compoziţie şi se coc 10 minute in cuptorul încins la 150 °C.

Apoi se reduce temperatura din cuptor la 140 °C şi se mai coc prăjiturelele cca 20 minute.

Se topeşte ciocolata în bain-marie. Se scot suporturile de hârtie şi se plonjează marginile bezelelor în ciocolată, de jur împrejur.

Suprafaţa bezelelor se decorează cu dâre de ciocolată. Se lasă să se usuce.

Curmale in bezea

Curmale_in_bezea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Crema de avocado si curmale

Crema de avocado si curmale din: avocado, suc de lamaie, curmale, fulgi dulse. Dulse este asemenatoare ierbii de mare, se gaseste si sub forma de fulgi. Este nutritiva si o sursa buna de minerale si proteine, insa are un continut scazut de iod. Ingrediente: 1 avocado Sucul de la 1 lamaie 5 curmale, fara sambure […]

 

Reteta zilei: Pasta de curmale

Pasta de curmale din: curmale, apa. Ingrediente: 1 cană curmale fără sâmburi 1 cană de apă calduta           Mod de preparare: Înmuiati curmalele in apa calduta timp de aproximativ 20-30 de minute. Combinați curmalele și apa într-un blender până se omogenizează. Transferați într-un borcan. Serviti sau dati frigider până la 2-3 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.