Cum sa faci pui toscan delicios
PrinteazaPui toscan din: pulpe de pui dezosate, patrunjel, spanac, usturoi, ulei, vin, sare, piper, legume deshidratate, dafin.
- 4 pulpe de pui dezosate
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 mână frunze de spanac
- 2-3 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 păhărel de vin rose
- sare
- piper
- legume deshidratate fără sare
- 3 foi de dafin
Mod de preparare:
Pulpele dezosate se subziază în părţile mai groase, se sărează, se piperează şi se pudrează cu praf de legume deshidratate.
Se fierb frunzele de spanac în apă cu sare cca 5 min. Se scurg şi se trec sub jet de apă rece. Se pasează frunzele de pătrunjel cu spanacul, 2 linguri ulei, 1 praf de sare, usturoiul şi 2 linguri de vin. Cu această pastă se unge fiecare bucată de pulpă, apoi se rulează cu grijă, mai lejer, şi se fixează cu câte 2 scobitori de bambus.
Rulourile se aşază unul lângă altul, se stropesc cu restul de vin, se mai adaugă apă, un praf de sare, 1 lingură ulei şi foile de dafin. Se dau la cuptor 30 min., până se rumenesc frumos. Se scot din tavă, se îndepărtează scobitorile şi se servesc calde, alături de o salată asezonată.
Pofta buna!