Crochete de peste cu sos de lime si mango

Printeaza

Crochete de peste cu sos de lime si mango din: file de cod, faina, oua, pesmet, pudra de curry, sare, ulei, crema de branza, maioneza, mango, lime, coriandru.

Ingrediente:Crochete de peste cu sos de lime si mango

  • 4 fileuri de cod de aproximativ 85 g, fără piele
  • 50 g de făină
  • 2 ouă mari
  • 200 g de pesmet
  • 4 linguriţe pudră de curry
  • 1/2 linguriţă sare fină de mare
  • ulei

Pentru sosul de lime si mango:

  • 100 g cremă de brânză
  • 4 linguri de maioneză
  • 2 linguri chutney de mango
  • coaja de la 1 lime, rasă fin
  • zeama de la 1 lime
  • 0 legătură mică de coriandru, frunzele tocate fin

Mod de preparare:

Pune peştele pe un tocător şi taie fiecare file pe diagonală, în aproximativ 12 fâşii. Ar trebui să obţii circa 48 de fâşii de mărimea unui deget. Pune făina într-un bol şi asezoneaz-o.

Bate ouăle într-un bol. Pune jumătate din pesmet într-un bol de mărime medie şi adaugă jumătate din pudra de curry, apoi amestecă.

Trece fiecare bucată de peşte prin făină, apoi prin ou şi, la final, prin pesmetul cu curry, acoperind-o uniform.

Aşaz-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cât timp procedezi la fel şi cu restul, adăugând în bol pesmetul şi pudra de curry rămase, după ce ai folosit circa jumătate din peşte.

Pulverizează ulei peste tot peştele şi asezonează-l din nou. In acest moment, pot fi acoperite cu folie alimentară şi păstrate în frigider până la 8 ore înainte de coacere.

Incinge cuptorul la 220°C. Coace bucăţile de peşte timp de 8-10 minute sau până când sunt aurii şi crocante.

Pentru sos, amestecă toate ingredientele într-un bol, apoi serveste-l cu crochetele de peste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.