Creveti in sos de curry

Printeaza

Creveti in sos de curry din: creveti, usturoi, ceapa verde, ceapa uscata, praz, patrunjel, suc de rosii, ardei iute, ardei, curry, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Creveti in sos de curry

  • 2 kg creveţi
  • 6 căpăţâni usturoi pisat
  • 3 cepe verzi, inclusiv partea verde
  • 4 cepe uscate, mijlocii, tăiate rondele mari
  • 6 fire de praz tăiate rondele, inclusiv partea verde
  • 6 linguri pătrunjel uscat bine fărâmiţat
  • 6 pahare cu suc de roşii
  • 3 ardei iuţi
  • 3 ardei graşi, diferit coloraţi, tăiaţi rondele fine
  • 3 linguri curry
  • sucul de la 1 lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Timp de cinci minute se căleşte ceapa amestecată cu curry în ulei, amestecându-se bine. Se adaugă ceapa verde, ardeiul, prazul, sucul de roşii, usturoiul, piperul şi sarea şi se ţine pe foc, amestecând din când în când, până ce sosul se îngroaşă.

Se adaugă pătrunjelul şi crevetele bine spălate şi curăţate. Se ia vasul de pe foc când creveţii au fiert şi se răstoarnă pe un platou.

Se servesc calde, cu ceapă verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.