Crema de lapte cu aroma de vanilie

Printeaza

Crema de lapte cu aroma de vanilie din: lapte, oua, faina, zahar, zahar vanilat.

Ingrediente:Crema de lapte cu aroma de vanilie

  • 1/2 l lapte
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă făină
  • 5 linguri zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat

 

 

Mod de preparare:

In laptele călduţ topeşti zahărul. Când laptele s-a răcit, îl amesteci cu ouăle, zahărul vanilat şi făina. Baţi bine cu telul, să nu se formeze cocoloaşe.

Torni acest amestec într-o cratiţă de mărime potrivită. Aşezi crăticioara într-o altă cratiţă cu apă caldă, dar în aşa fel ca apa caldă să ajungă numai până la jumătatea crăticioarei.

Dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute. Introduci în cremă un pai uscat. Dacă paiul scos rămâne curat, crema este gata. Scoţi crema din cuptor şi o laşi să se răcească în apa în care a fiert.

Inainte de a servi, cu un cuţit desprinzi uşor crema de marginile cratiţiei şi o răstorni pe o farfurie întinsă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.