Tort cu crema de lapte si gris

Printeaza

Tort cu crema de lapte si gris din: faina, zahar, drojdie, unt, oua, sare, lapte, gris, zahar, zahar vanilat, scortisoara, stafide, lamaie.

Ingrediente:

  • 275 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1/2 cubuleţ drojdie
  • 90 g unt
  • 2-3 ouă sare

Pentru cremă:

  • 1 I lapte
  • 75 g unt
  • 100 g griş
  • 250 g zahăr
  • zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 300 g stafide
  • coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul aşa:

Pui făina într-un vas, iar în mijloc drojdia înmuiată în puţin lapte călduţ şi o linguriţă de zahăr.

Amesteci uşor şi presari puţină făină pe deasupra. Acoperi vasul şi laşi maiaua la cald, să crească, după care o frămânţi cu ouăle, zahărul şi untul topit, iar apoi acoperi vasul şi laşi la dospit în bu­cătărie, la cald.

Pregăteşti crema aşa:

Laptele îl pui la fiert, adaugi grisul şi laşi să fiarbă, ameste­când mereu, după care combini cu zahărul, zahărul vanilat, stafidele spălate şi scurse în şervet curat, gălbenuşurile, scorţişoara şi coaja de lămâie rasă.

Laşi compoziţia să se răcească. Baţi spumă albuşurile şi le amesteci cu crema de stafide.

Aluatul îl întinzi de 1 cm grosime, îl pui într-o tavă sau într-o formă de tort unsă cu unt şi presari făină, după care ungi ciu crema.

Dai la cuptor, la foc mic. Coci mai mult timp, 60- 70 de minuite, până când se usucă crema, ca să devină aurie.

Prepa­ratul este boun şi gustos, şi putând fi servit atâtit rece, cât şi cald.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Tort aperitiv cu branza dulce

Tort aperitiv cu branza dulce din: smantana, drojdie, ou, margarina, faina, sare, branza dulce, ceapa verde, piper, piept de pui, mustar, pateu. Ingrediente Pentru blat: 3 linguri smantana 30 g drojdie 1 ou 120 g margarina topita 300 g faina sare Pentru crema 1: 500 g branza dulce 1 lingura margarina o legatura ceapa verde […]

Tort cu branza si ananas

Tort cu branza si ananas din: faina, unt, zahar, oua, lapte, branza, budinca, oua, ananas. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 150 g unt 50 g zahăr pudră 2 ouă 4 linguri lapte Pentru umplutură: 500 g brânză de vaci 150 g zahăr pudră 1 pachet zahăr vanilat 1 pachet budincă de vanilie 3 ouă […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.