Crema caramel cu crant

Printeaza

O reteta de crema caramel cu lapte, zahar, praf de sare, galbenusuri, unt, zahar vanilat, nuci si faina.

Ingrediente:Crema caramel cu crant

  • un litru lapte
  • 300 g zahar
  • un praf de sare
  • 4 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g nuci
  • 7-8 linguri faina

 

Mod de preprare:

Pe o tavă de aragaz se aranjează sâmburii de nucă, unul lângă altul şi se bagă câteva minute la cuptor să se coacă. Se scot şi se lasă pe tavă, aşezaţi în ordine.

Separat într-o cratiţă mai mică, se pun gălbe­nuşurile, vanilia, praful de sare, făina şi laptele. Intr-o cratiţă de doi litri se pune zahărul şi se caramelizează. După ce s-a topit zahărul şi a căpătat culoarea ară­mie, o parte se toarnă peste nuci ca să formeze cranţul, iar cu cealaltă parte se formează crema caramel.

Zahărul caramel se toarnă peste cealaltă compoziţie şi, cu un tel, se amestecă până se omogenizează. Crema obţinută se pune la foc mic şi se amestecă încontinuu până începe să se îngroaşe.

După ce a fiert, se adaugă untul ca să capete un luciu şi un gust deose­bit. Se toarnă în cupe sau boluri şi se ornează cu cranţ. Se lasă la rece aproximativ o oră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.