Cozonac nemtesc cu migdale

Printeaza

Cozonac nemtesc cu migdale din: stafide, afine, migdale, rom, lapte, faina, drojdie, zahar, unt, zahar vanilat, lamaie, zahar pudra.

Ingrediente:Cozonac nemtesc

  • 175 g stafide
  • 100 g afine uscate
  • 100 g migdale
  • 100 ml rom
  • 100 ml lapte
  • 500 g făină
  • 5 g drojdie uscată
  • 100 g zahăr
  • 200 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriţă coajă de lămâie
  • 100 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Stafidele şi afinele uscate le înmoi în rom 30 de minute, apoi adaugi migdalele. Separat, amesteci laptele călduţ cu 50 g de făină, zahărul şi drojdia.

Laşi compoziţia deoparte, la loc cald, 40 de minute. Ulterior, adaugi în ea 150 g de unt topit, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi restul de făină. Frămânţi aluatul împreună cu fructele uscate şi migdalele scurse.

Il pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul încins 40 de minute. Când este copt, torni restul de unt topit şi presari zahărul pudră. Cozonacul îl înveleşti în hârtie de copt sau în folie de aluminiu şi-l ţii la loc răcoros câteva zile.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun cozonacul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.