Cotlet dobrogean de porc

Printeaza

Cotlet dobrogean de porc din: cotlet de porc, ulei, faina, lapte, unt, oua, bulion, pesmet, cartofi, sare, piper.

Ingrediente:cotlet_dobrogean_de_porc

  • 800 g cotlet de porc
  • 120 ml ulei
  • 3 linguri făină
  • 800 ml lapte dulce pasteurizat
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 3 linguri bulion
  • 1 lingură pesmet
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Tai carnea în felii pe care le baţi cu ciocanul pentru şniţele. Le presari cu sare şi piper şi le înăbuşi în ulei şi puţină apă.

Stingi cu apă caldă şi laşi să fiarbă la foc mediu, timp de 45 de minute.

Adaugi bulionul şi laşi să mai fiarbă 15 minute. Mixezi 3 linguri de unt moale cu făina, apoi adaugi treptat laptele şi amesteci până obţii un sos fluid, pe care îl fierbi 15 minute.

In timp ce fierbe carnea, speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă, timp de 20 de minute.

Decojeşti cartofii după ce s-au răcit şi îi tai felii, într-o tavă unsă cu untul rămas şi presărată cu pesmet, pui cartofii şi sosul amestecat cu ouăle şi îi coci timp de aproximativ 40 de minute.

Serveşti cotletul împreună cu o porţie de cartofi.

Cotlet dobrogean de porc

cotlet_dobrogean_de_porc

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.