Cornulete cu rahat si vanilie

Printeaza

Cornulete cu rahat si vanilie din: untură, oua, smantana, extract de vanilie, sare, faina, zahăr pudră cu aromă, rahat diferit aromat.

Cornulete_cu_rahat_si_vanilie

Ingrediente:

  • 150 g untură
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g smântână
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • făină cât cuprinde
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
  • 300 g rahat diferit aromat

Mod de preparare:

Mixezi într-un bol untu­ra cu sarea, gălbenuşurile şi extractul de vanilie. Pui smântână, omogeni­zând compoziţia. Cerni făina şi o adaugi treptat în amestecul de mai sus.

La început mixezi, iar când compoziţia începe să se întărească, frămânţi cu mâna până când vei obţine un aluat care nu se mai lipeşte de mâini.

Modelezi aluatul în formă de sferă sau baton gros, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.

între timp, tai rahatul în bastonaşe de 3-4 cm. Scoţi aluatul din frigider, îl întinzi pe masa de lucru presărată cu făină şi tai din el triunghiuri, cu aju­torul rozetei.

Pui câte o bucată de rahat la baza fiecărui tri­unghi şi rulezi de la bază înspre vârf. Aşezi cornuleţele întc-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-25 de minute. Când sunt gata, le scoţi din tavă fierbinţi şi le treci prin zahăr pudră. Le oferi spre consum când s-au răcit complet.

Cornulete cu rahat si vanilie

Cornulete_cu_rahat_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.