Conopida gratina cu parmezan si pesmet

Printeaza

Conopida gratina cu parmezan si pesmet din: conopidă, oua, smantana, parmezan sau caşcaval, unt, pesmet, sare, piper.

Ingrediente:Conopida_gratina_cu_parmezan_si_pesmet

  • 1 conopidă de circa 700 g
  • 2 ouă
  • 100 ml smântână
  • 150 g parmezan sau caşcaval
  • 20 g unt
  • 1 lingură pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli conopida în mai multe ape, o desfaci în bucheţele şi o laşi să stea 10 minute în apă cu o lingură de oţet, pentru a îndepărta eventu­alele insecte existente.

Scurgi apa şi fierbi bucheţelele circa 10 minute în apă cu sare, după care le scurgi şi le asezi într-un vas termorezistent uns cu puţin unt şi tapetat cu pesmet.

Separat, bati ouăle cu smântână, adaugi sare şi piper, dupa gust, apoi torni compoziţia peste conopidă. Deasupra presari parmezan sau caşcaval ras, putin pesmet si introduci vasul la cuptor pentru circa 15-20 de minute.

Conopida gratina cu parmezan si pesmet

Conopida_gratina_cu_parmezan_si_pesmet

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.