Conopida gratinata cu parmezan si pesmet

Printeaza

Conopida gratinata cu parmezan si pesmet din: conopidă, oua, smantana, parmezan sau caşcaval, unt, pesmet, sare, piper.

 

Ingrediente:Conopida_gratina_cu_parmezan_si_pesmet

  • 1 conopidă de circa 700 g
  • 2 ouă
  • 100 ml smântână
  • 150 g parmezan sau caşcaval
  • 20 g unt
  • 1 lingură pesmet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli conopida în mai multe ape, o desfaci în bucheţele şi o laşi să stea 10 minute în apă cu o lingură de oţet, pentru a îndepărta eventu­alele insecte existente.

Scurgi apa şi fierbi bucheţelele circa 10 minute în apă cu sare, după care le scurgi şi le asezi într-un vas termorezistent uns cu puţin unt şi tapetat cu pesmet.

Separat, bati ouăle cu smântână, adaugi sare şi piper, dupa gust, apoi torni compoziţia peste conopidă.

Deasupra presari parmezan sau caşcaval ras, putin pesmet si introduci vasul la cuptor pentru circa 15-20 de minute.

Conopida gratinata cu parmezan si pesmet

Conopida_gratina_cu_parmezan_si_pesmet

Pofta buna!

 

 

 

retete

Conopidă Prăjită Crocantă cu Arome de Usturoi

Conopidă Prăjită Crocantă cu Arome de Usturoi din: conopida, ulei de masline, usturoi, pudra de usturoi, sare, piper, oregano sau patrunjel. Conopida prăjită crocantă este o gustare sau garnitură delicioasă și sănătoasă. Este o alternativă sănătoasă la cartofii prăjiți și poate fi servită ca aperitiv sau alături de alte feluri principale. Ingrediente: 1 conopidă medie, […]

retete

Curry de Conopidă cu Aromă Indiană

Curry de Conopidă cu Aromă Indiană din: conopida, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei vegetal, pasta de curry, curcuma, seminte de coriandru, seminte de chimen, lapte de cocos, sare, piper, frunze de coriandru. Curry-ul de conopidă este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru vegetarieni sau pentru oricine dorește să încerce o alternativă mai ușoară la curry-urile cu […]

 

retete

Ceai de Conopidă: Descoperă Secretele Sănătății

Ceai de Conopidă: Descoperă Secretele Sănătății din: conopida, apa, miere sau lamaie. Deși poate suna neobișnuit, poți fierbe buchețele de conopidă în apă și să folosești lichidul ca un ceai. Acesta poate avea proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Ceaiul de conopidă, o inovație în lumea băuturilor sănătoase, îmbină gustul plăcut cu o serie de beneficii nutriționale. […]

 

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.