Conopida gratina cu parmezan si pesmet
PrinteazaConopida gratina cu parmezan si pesmet din: conopidă, oua, smantana, parmezan sau caşcaval, unt, pesmet, sare, piper.
- 1 conopidă de circa 700 g
- 2 ouă
- 100 ml smântână
- 150 g parmezan sau caşcaval
- 20 g unt
- 1 lingură pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli conopida în mai multe ape, o desfaci în bucheţele şi o laşi să stea 10 minute în apă cu o lingură de oţet, pentru a îndepărta eventualele insecte existente.
Scurgi apa şi fierbi bucheţelele circa 10 minute în apă cu sare, după care le scurgi şi le asezi într-un vas termorezistent uns cu puţin unt şi tapetat cu pesmet.
Separat, bati ouăle cu smântână, adaugi sare şi piper, dupa gust, apoi torni compoziţia peste conopidă. Deasupra presari parmezan sau caşcaval ras, putin pesmet si introduci vasul la cuptor pentru circa 15-20 de minute.
Conopida gratina cu parmezan si pesmet
Pofta buna!