Curry de Conopidă cu Aromă Indiană

Printeaza

Curry de Conopidă cu Aromă Indiană din: conopida, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei vegetal, pasta de curry, curcuma, seminte de coriandru, seminte de chimen, lapte de cocos, sare, piper, frunze de coriandru.

Curry-ul de conopidă este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru vegetarieni sau pentru oricine dorește să încerce o alternativă mai ușoară la curry-urile cu carne.

Acest preparat are origini în bucătăria indiană și poate fi adaptat în funcție de preferințele personale privind nivelul de condimentare.

Bucataria Indiana

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie, tăiată în buchețele
  • 2 cepe mari, tocate
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 bucățică de ghimbir proaspăt, mărunțită sau rasă
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 2 linguri de pastă de curry (puteți ajusta cantitatea în funcție de preferințele dvs. pentru intensitatea condimentelor)
  • 1 linguriță de curcuma măcinată
  • 1 linguriță de semințe de coriandru măcinate
  • 1 linguriță de semințe de chimen
  • 400 ml de lapte de cocos
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • Frunze proaspete de coriandru pentru decor

 

Mod de preparare:

Tăiați conopida în buchețele mici și fierbeți-le în apă sărată timp de aproximativ 5 minute sau până când devin puțin moi. Apoi scurgeți-le și clătiți-le cu apă rece pentru a opri gătirea. Lăsați-le deoparte.

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul vegetal la foc mediu. Adăugați ceapa, usturoiul și ghimbirul și căliți-le până când devin moi și aromate.

Adăugați semințele de chimen, curcuma și semințele de coriandru măcinate în tigaie și căliți-le timp de aproximativ 2 minute pentru a elibera aromele.

Adăugați pasta de curry și amestecați bine cu celelalte ingrediente din tigaie. Căliți timp de 2-3 minute pentru a încorpora aromele condimentelor în pasta de curry.

Adăugați buchețelele de conopidă în tigaie și amestecați-le bine pentru a le acoperi cu pasta de curry și condimente. Gătiți timp de aproximativ 5-7 minute, amestecând din când în când.

Turnați laptele de cocos peste conopidă și amestecați bine. Reduceți focul la minim și lăsați curry-ul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute sau până când conopida devine moale și curry-ul începe să se îngroașe.

Gustați și ajustați cu sare și piper după preferință.

Serviți curry-ul de conopidă cald, presărat cu frunze proaspete de coriandru și alături de orez sau pâine naan.

Curry de Conopidă cu Aromă Indiană

Valori nutriționale aproximative pentru o porție de 250g:

  • Calorii: 250 kcal
  • Carbohidrați: 20g
  • Proteine: 5g
  • Grăsimi: 18g

 

Curry-ul de conopidă este bogat în arome și texturi și poate fi servit ca fel principal sau ca garnitură.

Este o modalitate excelentă de a introduce mai multe legume în dieta dvs. și de a vă bucura de un gust exotic.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Conopida conservata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.