Conopida cu sos alb

Printeaza

Conopida cu sos alb din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, sare, piper, marar, ardei, salata verde.

 

Ingrediente:Conopida cu sos alb

  • 1 kg conopidă
  • 50 g unt
  • 2 linguri făină
  • 6-700 ml lapte
  • 200 g caşcaval
  • sare
  • piper alb măcinat
  • mărar
  • 1/2 dintr-un ardei
  • salată verde

 

Mod de preparare:

Pui apă cu sare la fiert şi când clocoteşte adaugi conopida desfăcută în bucheţele. O fierbi numai 3 minute. O scoţi şi o aşezi într-un vas de sticlă.

Separat faci sosul alb astfel: încălzeşti untul cu făina, tragi puţin cratiţa de pe foc şi adaugi laptele treptat. Pui din nou sosul pe foc, adaugi caşcavalul ras şi-l laşi până se îngroaşă, amestecând mereu ca să nu se formeze cocoloaşe.

Potriveşti de sare şi piper şi-l tomi fiebinte peste bucheţelele de conopidă. O ornezi cu mărar verde, ardei gras tăiat fideluţă şi frunze de salată.

Conopida cu sos alb

Conopida_cu_sos_alb

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • conopida cu sos alb
  • sos alb pentru conopida
  • conopida cu sos de smantana

1 comentariu

  1. A iesit buna conopida cu sos?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.